KeződoldalCeleb"Senki sem segített" - Nyilatkozta a férfi, aki először ért oda Gesztesi...

“Senki sem segített” – Nyilatkozta a férfi, aki először ért oda Gesztesi Károlyhoz

-

Szombaton egy 35 éve mentősként dolgozó férfi volt az, aki először észrevette, hogy a színész rosszul van a budapesti Ferdinánd hídon. A rendkívül forgalmas úton sokan meg sem álltak segítséget nyújtani.

Gesztesi vezetés közben kapott szívrohamot, annyi lélekjelenléte azonban még volt, hogy félre álljon autójával. A segítség rövid időn belül megérkezett ugyan, de a színész életét már nem tudták megmenteni. Az orvosok ötven percen keresztül próbálták újraéleszteni a színművészt, de eredménytelenül. A tragédia időpontjában Gesztesi éppen egy színházi előadásra tartott.

Most részletesen elmesélte a történteket az az ember, aki elsőként sietett a színész segítségére. Sajnos a gyors helyzetfelismerés és segítségnyújtás sem volt elég.

A férfi szombat délután éppen a Podmaniczky úton gyalogolt hazafelé, amikor meglátta a fekete autót a gyalogátkelőhelyen. Elmondása szerint először még meg is jegyezte magában, hogy “szépen leparkolt” a sofőr, de amikor benézett a jobb első ablakon, azonnal látta, hogy baj van.

“A sofőr, akiről akkor én még nem tudtam, hogy a színművész úr, egyenes testtartással ült, a feje a mellkasára volt hajolva, a végtagjai pedig ernyedtek voltak. Megkerültem az autót, aminek az ajtajai le voltak zárva, de a letekert ablakon benyúlva ki tudtam nyitni az ajtót. Valószínűleg azért engedte le, hogy levegőt kapjon, amikor rosszul lett. Gyorsan megvizsgáltam, nem volt sem légzése, sem keringése, vagyis feltételeztem, hogy a klinikai halál állapotában van. Azonnal hívtam a központi segélyhívót, kicsatoltam a biztonsági övet, majd megpróbáltam segítséget szerezni, hiszen tudtam, hogy egyedül képtelen vagyok kiszedni az autóból” – mesélte a férfi.

Azonban hiába könyörgött ordítva segítségéért, senki sem ment a jármű közelébe. A férfi azt is elmondta, hogy több autós is lehúzta az ablakot és meghallgatták, mit akar, de amint zöldre váltott a rendőrlámpa, tovább is mentek.

“Elképesztő egyesek hozzáállása a másik bajához. Nem akartam elhinni, hogy képesek gond nélkül továbbmenni annak ellenére, hogy érthetően elmondtam, mit szeretnék. Végső kétségbeesésemben már a kocsik között rohangáltam az úton és próbáltam megállítani valakit” – tette hozzá.

Végül egy traumatológus orvos, aki a SzívCity alkalmazás riasztására indult a helyszínre, illetve egy pizzafutár próbált segíteni neki. Mellkaskompressziót alkalmaztak, valamint próbálkoztak a befúvásos módszerrel is. Rövid időn belül érkezett egy rohamkocsi a Markó utcából, ezt követően pedig még majdnem egy órán keresztül küzdöttek a színész életéért, de hiába.

A mentősofőr véleménye szerint Gesztesi Károly talán túlélhette volna a szívrohamot, ha valaki azonnal megáll segítséget nyújtani. Ilyenkor ugyanis minden másodperc számít, de a színész valószínűleg hosszú percekig egyedül lehetett a kocsiban, mire ő rátalált. A férfi azt is elárulta, hogy rendkívül elszomorító volt számára, hogy bár a tragédia egy forgalmas úton történt, mégsem érdekelt senkit, hogy vajon miért áll egy autó a járdán.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...