KeződoldalÉtelekSzakértők állítják, hogy szinte lehetetlen szőlőből igazán jó fagylaltot készíteni

Szakértők állítják, hogy szinte lehetetlen szőlőből igazán jó fagylaltot készíteni

-

Hogy miért? Erre keressük a választ.

A fagyasztott desszertek szerelmesei már bizonyára észrevették, hogy a piacon szinte lehetetlen küldetésnek bizonyul egy igazán üdítő szőlő ízesítésű fagylalt felkutatása. Ennek egyik oka a szőlő magas víztartalmára vezethető vissza. A Ben & Jerry, híres amerikai fagylalt gyártással foglalkozó cég marketing igazgatója, Sean Greenwood, egy interjúban rántotta le a leplet a szőlő fagylalt készítésének buktatóiról.

Hogy melyek ezek, és az elszánt ínyencek hol találhatnak mégis kedvűre való finomságot azt az alábbiakban részletezzük.Az első és legjelentősebb buktatója a fagylalt elkészítésének, a már korábban is említett, magas víztartalom. A szőlő azon gyümölcsök közé tartozik, amelyek nedvességtartalma elérheti az akár 81%-ot is. Ahogy már általános iskolában megtanultuk, ha a víz megfagy jég képződik, amitől a fagylalt kásás állagúvá válik. A végtermék sokat veszít a fagylaltoknál megszokott krémes jellegéből és sok esetben még az íze is megváltozik.

A kihívások kedvelői belevághatnak a fagylalt otthoni elkészítésében, de figyelmeztetünk mindenkit, a feladat nem könnyű és előfordulhat, hogy a befektetett munka nem is hozza majd meg az elvárt eredményt.

Persze a magas nedvesség tartalom nem jelent egyből kizárást a legjobb fagyi versenyéből , hiszen érdekes módon sok egyéb gyümölcs fajta rendelkezik hasonlóan magas nedvességtartalommal mint a szőlő,- vegyünk példának a cseresznyét, melynek nedvesség tartalma akár 82% is lehet – mégis nagy népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében. Ezzel ellentétben a gyakorlatban a szőlőfagylalt nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket és nem lett az édesszájúak kedvence.

Ha fagylaltra gondolunk nem a szőlő az első, ami eszünkbe jut. Ezen okokból is kifolyólag , Greenwood kijelentette, hogy készítése és forgalmazása kereskedelmi szempontból nem feltétlenül éri meg a vállalatnak.

Ha mégis ragaszkodunk a szőlő ízvilágához nagyobb sikerünk lehet ha egy üdítő sorbet-et vagy egy jeges nyalókát választunk. Ez a két fajta, jellegét tekintve is kissé vizesebb textúrával bír, így itt nem okoz majd problémát a szőlő gyümölcsének magas víztartalma.

És neked melyik a kedvenc fagyid, adnál egy esélyt a szőlőnek ?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...