KeződoldalEmberekSzeme előtt csuklott össze az 5 éves lánya - Életét egyetlen eszközzel...

Szeme előtt csuklott össze az 5 éves lánya – Életét egyetlen eszközzel tudták volna megmenteni, ami épp nem volt az oviban

-

Minden szülő legnagyobb rémálma az, hogy a gyermekével valamilyen súlyos, visszafordíthatatlan tragédia történik, amit nem tudnak megakadályozni. Legyen szó egy súlyos megfertőződésről, genetikai betegség felfedezéséről, balesetről…stb. Akármennyire is próbálnak odafigyelni a gyerekekre valami felett egyszerűen nincs hatalmuk. Pontosan így járt cikkünk főszereplője is, akinek kislánya gyakorlatilag a szeme előtt hunyt el. Egyszerűen már semmit sem lehetett érte tenni, bárhogy is próbálkoztak.

Lilly-May Page-Bowden csupán ötéves volt, mikor a szíve hirtelen megállt. Édesanyja, Claire Page egy interjúban beszélt azokról a borzalmakról, amiket kislánya elhalálozása miatt kellett átélnie. Kislánya elvesztése arra ösztönözte őt, hogy harcoljon azért, hogy a nyilvános tereken legyenek defibrillátorok… ebbe beletartoznak az iskolák is.

Paige szerint, ha azon az ominózus napon az óvodában lett volna ilyen készülék, akkor nagy valószínűséggel Lilly még mindig élne. A kislánynak hirtelen leállt a szíve mikor anyja pont ment érte az óvodába. Két civil ápoló és az ottani szülők szívmasszázst alkalmaztak, hogy újraélesszék, sajnos azonban sehogy sem sikerült nekik.

Az óvodában Lilly-May tragikus balesetekor nem volt defibrillátor. A 40 éves Claire pontosan kislánya miatt támogatja, azt a törvényt, miszerint igenis legyenek kihelyezett defibrillátorok az óvodákban, iskolákban, köztereken.

“Létre kell hozni egy törvényt, amely meghatározza, hogy a defibrillátoroknak is ugyanannyira elérhetőnek kell lennie, mint a tűzoltó készülékeknek. Lilly-May életét egy kihelyezett defibrillátorral meg lehetett volna menteni.” – szólalt fel az édesanya.

Lilly-May 2014-ben hunyt el a Willow Bank nevű óvodában.

Ha lett volna ilyen az oviban, a hercegnőm ma is élne. Másodpercekkel azután csuklott össze, hogy azt kiabálta anyukájának “Nézd milyen gyorsan tudok futni.”

“Kijött az osztályteremből és 30 méterre futott el előttem, mielőtt 9sszeesett volna.” – idézte fel a szörnyű pillanatot.

A mentők 8 perc alatt kiértek a helyszínre, de az életét már nem tudták megmenteni. Az édesanya szerint minden egyes perccel 10%-kal csökken a túlélés esélye, legalábbis ha szívmegállásról van szó.

“Nyolc perc nagyon hosszú idő, amivel csak 20% esély maradt a túlélésre. A boncolásnál kiderült, hogy Lillynek szívritmus zavara volt, amit korábban nem diagnosztizáltak. Ez okozta a halálát.”

Claire kislánya halála előtt semmit nem tudott az életmentésről, újraélesztésről, elsősegélynyújtásról. A tragédia után viszont elsősegély-tanfolyamra járt, hogy soha többé ne járhasson így, és olyan embereknek tudjon segíteni, akiknek szüksége lehet rá. Ezt követően adománygyűjtésbe kezdett, hogy életmentő eszközöket tegyenek ki az iskolákba, óvodákba. Az ő segítségével 32 defibrillátort sikerült kihelyezni a környékbeli iskolákba, óvodákba.

Claire szerint Christian Eriksen, futballista esete újra felidézte benne a lányával történteket. Hozzátette: „Aminek hét évvel ezelőtt szemtanúja voltam, az azt mutatja, hogy a szívmegállás bárkinél előfordulhat. Christian Eriksennek mielőbbi felépülést kívánok.

A képviselők egy csoportja egy olyan törvényt szorgalmaz, mely törvényi előírássá tenné a a defibrillátorok kihelyezését a legfontosabb helyekre.

Claire jelenleg egyedül neveli négyéves kisfiát, Mitchellt.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...