KeződoldalEmberekSzigorú edzésnek és rutinnak köszönheti álomtestét - 20 órát böjtöl és havi...

Szigorú edzésnek és rutinnak köszönheti álomtestét – 20 órát böjtöl és havi 60 milliót keres csak a testével

-

A kanadai Alberta tartományból származó 24 éves Jake Andrich elképesztően kidolgozott testtel büszkélkedhet, amivel még pénzt is tud keresni. Izmos teste révén, havi 60 millió forintnak megfelelő összeg folyik be hozzá, amivel olyan életet élhet, amilyet valószínű mindig is akart. Jake természetesen mindent megtett, hogy mindössze egy év alatt elérje álom testalkatát. Napi szinten három órákat edzett és egészségesen táplálkozott.

“Elég pufók voltam, de ahogy egyre nagyobb és nagyobb súlyokat használtam, úgy lett egyre tónusosabb is az izomzatom.” – mondta.

“Amint elértem a célsúlyomat, szépen lassan elkezdtem csökkenteni súlyokat, viszont kisebb súlyok használatával szinten tartottam magam. Addig csináltam, ameddig nem lettem olyan, mint amilyen szerettem volna.”

Jake folyamatosan ügyelt arra, hogy étrendjében mindig legyen hamburger és csirkeszárny. Nem akarta elhagyni a kedvenc ételeit, így megpróbálta tudatosan beleépíteni az étrendjébe. Instagram oldalán megosztotta követőivel, hogy melyek azok az összetevők, amiket kerül.

“Amit aktívan kerülök, azok a szénhidrátban gazdag ételek, mint a krumpli, kenyér, rizs és sütemények. Ha túl sokat eszem, akkor ellensúlyoztam valamilyen gyakorlattal, hogy elégessem a kalóriákat.” Annak ellenére, hogy Jake nem szab túl sok korlátot étkezésének, próbál szigorú ütemtervet tartani. Mikor fogyókúrázik, akkor napi 20 órán keresztül böjtöl. Súlya szinten tartásához napi két főétkezést és egy uzsonnát iktat be.

Jake megosztotta legfontosabb tippjeit azokkal, akik szeretnének úgy kinézni, mint ő.

Jake napi szinten három órát töltött az edzőteremben. Két 90 perces részre bontotta az edzéseit és mindig ügyelt arra, hogy alaposan bemelegítsen és lenyújtson. Mikor pihenőnapja lenne akkor is elmegy a konditerembe, de az intenzív edzés helyett kímélő edzést folytat. Edzés végén ugyanúgy lenyújtja az izmait, majd hazamegy és vesz egy kád meleg fürdőt.

Elmondta, hogy nem mindennap végez fix edzéseket,. Van, hogy vegyíti a gyakorlatokat, egyik nap kizárólag kardió alapú edzést végez, másnap pedig súlyzózik.

“Néhány hónapig csak olyan gyakorlatokat csináltam, amivel tömeget növeltem, ezzel változott leginkább a testem. Volt, hogy otthon is eltudtam végezni a gyakorlatokat és nem kellett lemennem a terembe.”

Amikor az emberek fogyni és tömeget növelni is szeretnének, akkor fontos megvizsgálni, hogy mit esznek és mennyit edzenek. “A fogyáshoz kalóriadeficitnek kell lennie, a tömegnöveléshez pedig többet kell enni. Ha már megvan az izom, akkor módosítani kell mind az étrendet, mind az edzésprogramot, hogy a lehető legnagyobb mennyiségű zsír égjen el, úgy, hogy közben megmarad az izom és az erő.”

Az eredmények elérése érdekében következetesnek kell lenni. Olyan mint a takarékosság. Minden fillért be kell tenni a perselybe, ami szép lassan gyarapodik. Ezt akkor is kell folytatni, ha csak kis összegeket tudsz belefektetni. “Az állóképesség folyamatosan javul és az edzések könnyebbek lesznek, így jobban le tudod magad terhelni. De fontos mellette a bemelegítés és a nyújtás is.”

“A mindennapok során nem biztos, hogy észreveszed magadon a változást, de ha készítesz egy előtte-utána képet akkor nagyon sok javulást fogsz észlelni ez pedig motivációként szolgál majd.”

Jake szerint az, hogy folyton ráállsz a mérlegre nem fog előrelendíteni, sőt inkább hátráltatni fog.

“Négy hétbe telik, mire Te magad különbséget látsz a testedben, nyolc hét mire a barátok és a család észreveszik és tizenkét hét, mire a idegeneknek feltűnik.”

A folytonos mérlegen állás helyett, inkább heti szintű fényképezést javasol, mert azon látszik, hogy mennyit fejlődtél.

“Lesz néhány hét, amikor úgy fogod érezni, mintha semmi változás nem történt volna, de ha összehasonlítod a régi és az új képed, akkor látni fogod a változást.”

Jake azt üzeni mindenkinek, aki fogyni akar, hogy menjenek ki a szabadba.

” Menjetek ki és mozogjatok. Garantálom, hogy sokkal jobban fogjátok magatokat érezni.”

Ezt is olvasd el