KeződoldalEmberekSzoknyában és magassarkúban jár dolgozni a férfi - Szerinte nemcsak a nők...

Szoknyában és magassarkúban jár dolgozni a férfi – Szerinte nemcsak a nők hordhatják ezeket a ruhadarabokat

-

Mark Bryan egy amerikai robotikai mérnök, aki mindennap szoknyát és magassarkú cipőt húz, így indul el dolgozni. Bryan ellenzi a nemi sztereotípiákat, sőt, elmondása szerint öltözködésének köszönhetően könnyebben küzd meg a kihívásokkal.

“Nem kell nőnek lenni ahhoz, hogy valaki szoknyát és magassarkút viseljen” – mondta. Bár az emberek jelentős része neméhez mérten választ ruhát és tölti fel szekrényét, de Mark úgy véli, ehhez csak a társadalom szoktatott minket. A 61 éves háromgyermekes családapa nem a saját neméhez vonzódik, pusztán szeret olyan ruhadarabokat viselni, amikben jól érzi magát.

Véleménye szerint “az öltözködés nem határozhatja meg azt, hogy ki milyen nemű. Az amerikai férfi Németországban él és immáron négy esztendeje megy a munkahelyére szoknyában és magassarkúban. Ez azonban nemcsak a maga kényelmét szolgálja, hanem üzenni is szeretne öltözködésével. A ruhák nincsenek nemmel ellátva, ez az oka annak, hogy semmi sincs, ami megszabná, milyen ruhák közül válogathatunk. Még a főiskolai évek alatt kérte meg barátnője, hogy vegyen fel magassarkút, majd a szoknya is elnyerte tetszését. Mark szerint végleg le kellene számolni a sztereotípiákkal és bátran kellene abban járnunk, amiben csak szeretnénk.

“Azért öltözködöm így, mert megtehetem. Csak azért, hogy más legyek. Mindig csodáltam azokat a nőket, akik szűk szoknyát és magassarkút viseltek. Nem más miatt, hanem amiatt az erő miatt, amit képviselnek. Nem azért öltözködöm így, hogy dögös legyek, hanem azért, hogy úgy nézzek ki, mint ezek a sikeres nők. Számomra a ruhák nem kötődnek egy bizonyos nemhez. Szeretem a „férfias” megjelenést derék fölött, és a nemileg „semleges” kinézetet deréktól lefelé. Számomra ez a nem nélküli ruhákról szól” – mondta a mérnök.

“Amikor magassarkút viselek, magasabbnak és valamilyen oknál fogva erősebbnek is érzem magamat. Az a belső erő, ami kellő önbizalmat ad, hogy a nemi sztereotípiákon túl válasszak ruhadarabokat, önbizalmat és erőd ad ahhoz is, hogy szembenézzek a munkahelyi kihívásokkal” – tette hozzá a férfi.

A férfiak nagyon is meglepődnek azon, ahogy Mark öltözködik, de azt mondja, később rájönnek, hogy ugyanolyan férfi, mint ők, akivel lehet férfias dolgokról beszélgetni. Azt is hozzátette, hogy gyermekei is nagyon megértőek voltak vele. Elmesélte nekik, hogy nem kell aggódniuk, mert nem meleg, pusztán szeret magassarkút és szoknyát viselni.

A felesége is támogatja őt, soha nem akarta lebeszélni férjét a női ruhadarabok viseletéről, sőt, többször előfordult az is, hogy tanácsot adott neki abban, mit vegyen fel. Az egyik lánya pedig kifejezetten élvezi, hogy kölcsönkérheti édesapja cipőit.

Mark azt az üzenetet közvetíti mindenki számára, hogy öltözködjön szabadon és minden ember viseljen olyan ruhákat, cipőket, amikhez csak kedve van és amikben jól érzi magát.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...