KeződoldalEmberekSzüleit nem akarta idősek otthonában elhelyezni, ehelyett zseniális ötlettel rukkolt elő

Szüleit nem akarta idősek otthonában elhelyezni, ehelyett zseniális ötlettel rukkolt elő

-

Sajnos életünk része az, hogy megöregszünk. Ez egy elkerülhetetlen folyamat, hiszen a hosszú évek során az idő csak múlik, nem maradhatunk örökké fiatalok. Amikor pedig, mindez bekövetkezik, ha szerencsénk van, még el tudjuk látni magunkat, ha viszont nem, akkor találnunk kell egy kézenfekvő megoldást problémánkra. Ez megoldás pedig, általában az idősek otthona.

Gyermekeink és unokáink ugyanis, munka és a család mellett nem feltétlenül tudnak ellátni minket is, főleg akkor, ha valaki huszonnégy órás ellátásra szorul. A nyugdíjas otthonokban viszont állandó felügyelet és orvosi segítség is rendelkezésre áll, a nap huszonnégy órájában.

Persze, mielőtt rászánnánk magunkat a döntésre, átgondolunk minden eshetőséget, hogy mégis hogyan tudnánk elkerülni szüleink otthonba küldését. Az idősek otthona viszont nyomasztónak és komornak tűnik, illetve nem minden esetben igazodnak a szép korúak igényeihez.

Viszont, ha eljön a pillanat, nincs más lehetőségünk. Vagy mégis?

Nos, Dr. Kenneth Dupin zseniális ötlettel rukkolt elő. Úgy akart segítséget nyújtani az idős embereknek, hogy ők továbbra is családjuk közelében maradhassanak, eközben pedig, mindenki szabadságérzete megmaradjon.

Az amerikai orvos megtervezte és létrehozta azt, ami ma “Granny Pods”-nak neveznek.

Az általa készített házak olyan technológiával és kényelmi eszközökkel vannak felszerelve, hogy a nyugdíjasok gondtalanul élvezhessék utolsó éveiket.

Az első és egyben legfontosabb tulajdonsága ezeknek a házaknak, hogy méretük miatt akár a hátsó kertben is elhelyezhetők, ami azt jelenti, hogy szüleink a lehető legközelebb lehetnek hozzánk, így megkaphatják a megfelelő segítséget, méghozzá olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehet.

Másrészt a házat nem az udvarunkban kell elkezdenünk felépíteni, ugyanis ezek olyan mobilházak, amelyek előre összeszereltek, mozgathatók és könnyen elhelyezhetők. Saját házunk közelségének köszönhetően pedig, a víz és az áram könnyedén bevezethető. A megközelítést és bemenetelt megkönnyítendő, lépcső helyett rámpa is épül hozzá, aminek segítségével kerekesszékkel is egyszerűen be lehet jutni.

A külső azonban, még korántsem minden. Megdöbbentő és egyben fantasztikus, amit ezek a kis házak rejtenek magukban. Nem is gondolnánk, hogy viszonylag apró méretükből adódóan ennyi minden elfér bennük.

Most megmutatjuk, milyen is a “Granny Pods” belülről.

Elsődleges védelmi szempontot látnak el a webkamerák, amiken keresztül a család könnyedén szemmel tarthatja szeretteit és így meggyőződhetnek arról, hogy mindenki jól van. Továbbá, ha bárki segítségre szorulna, azonnal cselekedni tudnak.

Mint minden házban, a “Granny Pods”-ban is van konyha, elektromos berendezésekkel, mint mikró, hűtő, mosogatógép, tűzhely. Ugyanakkor saját gyógyászati automatával is rendelkezik.

A világító padlólapok mellett, defibrillátorok, korlátok és elsősegély-készletek is mindig kéznél vannak.

Tehát, ha bármi gond adódna, az orvosi segítség megérkezéséig a családtagok is képesek ellátni idős szüleiket, ehhez pedig minden felszerelés adott.

A fürdőszobában szintén megvannak a szükséges dolgok a mindennapi élethez, de ezeket praktikussá és kényelmessé is tették számukra. A fürdőszoba kialakításának köszönhetően akár a mozgássérültek számára is könnyedén megközelíthető, adaptálható. Fürdőkád helyett zuhanyzóval van felszerelve, valamint a vécéről való felállást elősegítve, kapaszkodót helyeztek el.

A zuhanyzóban szintén található kapaszkodó, ugyanakkor bármikor le is lehet ülni, ezzel pedig, elkerülhetők a csonttöréses vagy akár komolyabb balesetek is.

A hálószoba minden egyes bútora is a kényelmet szolgálja, az ágy például állítható, ami megkönnyíti a lefekvést és felkelést is.

Az orvos által tervezett házak nemcsak szépek, hanem rendkívül otthonosak, praktikusak és az idősek minden igényét kielégítik. Dr. Kenneth Dupin briliáns ötlete mindenkit meggyőzhet arról, hogy ez lehet a legjobb megoldás arra, hogy még távol élő idős szüleink is közel kerüljenek hozzánk, ezáltal pedig gondoskodhassunk róluk. Arról nem is beszélve, hogy egy házi ápoló felfogadása sem kerül több pénzbe, mint az idősek otthonában lévő teljes ellátás.

Mobilházainak köszönhetően úgy nyújthatunk kényelmet idős szeretteinknek, hogy eközben biztonságban tudhatjuk őket, teljes segítségnyújtás mellett.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...