KeződoldalÉrdekességekTanulmányok szerint a háztartást vezető férfiak sokkal vonzóbbak a nők szemében -...

Tanulmányok szerint a háztartást vezető férfiak sokkal vonzóbbak a nők szemében – Íme a részletek

-

Tanulmányok szerint a férfiak sokkal vonzóbbak lesznek a nők szemében, ha kiveszik a részüket a takarításból, főzésből, gyereknevelésből… stb. Ez a látvány és segítségnyújtás a nők szemében annak a jele, hogy párjuk igenis szerelemből segít nekik, így pedig nagyobb esély van arra, hogy egészségesebb és boldogabb kapcsolat alakul ki közöttük. Mai posztunkban elmondjuk, hogy miért is kelendőbbek és kívánatosabbak azok a pasik, akik így kedveskednek, segítenek a szerelmüknek.

Scott Coltrane és Michele Adams szociológusok megpróbálták elmagyarázni, hogy miért tűnnek vonzóbbnak azok a férfiak, akik főznek és takarítanak. Egy amerikai tanulmány szerint a nők vonzóbbnak és kívánatosabbnak tartják azokat a pasikat, akiknek nem büdös felvenni egy kötényt és nekiállni főzni, vagy seprűt, felmosót ragadni és kitakarítani a házat.

Megállapításaikat a “Kortárs Családok Tanácsa” támasztja alá, mely rámutatott arra, hogy jelenleg a nők teljes munkaidőben dolgoznak de a házimunkákat egyenlően osztják fel párjukkal. Így pedig elégedettebbek a házasságuk minden aspektusával.

Dr. Gottman pszichológus, a kapcsolatokra és a házasságra szakosodott és a fent említett következtetést saját kutatásukkal igazolták. Gottman nyomozásai szerint a feleségek, férjük háztartás vezetési tevékenységeit a szerelem jeleként azonosítják, ez pedig vonzza őket.

Az elemzés azon sztereotípiákat is megcáfolja, mely szerint a férfiak nem annyira férfiasak ha rendszeresen felelősséget vállalnak a háztartási feladatok elvégzéséért, például a gyermek felügyeletért, vacsora készítésért, padlófelmosásért. A nők szemében viszont egy ilyen típusú férfi sokkal vonzóbb és kívánatosabb, ez pedig szorosabb kapcsolatot eredményez.

A legtöbb kisfiú édesapja példáját követi és az eredmények is azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik apjukkal együtt végeznek házimunkát sokkal nyitottabbak és kedvesebbek a társaikkal és több barátságot tudnak kialakítani. Ráadásul nagyobb a valószínűsége annak, hogy engedelmesebbek lesznek tanáraikkal, illetve társaikkal szemben. Ezen kívül kevesebb eséllyel alakul ki náluk depresszió és szorongás.

A ti párotok is szokott takarítani?

Ezt is olvasd el