KeződoldalEmberekTanulmányok szerint a macskák jótékony hatással van az emberek egészségére - Íme...

Tanulmányok szerint a macskák jótékony hatással van az emberek egészségére – Íme a részletek

-

Abraham Lincoln óriási macskarajongó volt, órákon át el tudott velük játszani és soha nem unta meg a velük töltött időt. Nem is csoda, hogy az egykori elnök annyira szerette őket, hisz tudósok is bizonyították, hogy jótékony hatással vannak az emberi szervezetre és mentális egészségre. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tényt velük kapcsolatban, hogy bebizonyítsuk valóban pozitív hatással vannak a gazdik életére.

1, A macskák segíthetnek a csontok, inak és az izmok gyógyításában

Nagyon jó hallani mikor a cicák dorombolnak, hisz az azt jelenti, hogy boldogok és jól érzik magukat. Egy tanulmány szerint a dorombolás gyógyító hatással lehet az emberi szervezetre.

A macskák 20-140 Hz közötti frekvencián dorombolnak és tanulmányok szerint a 18 és 35 Hz közti frekvencia pozitív hatással van az ízületekre.

2, A macskák javíthatják mentális egészségét

Egy ausztrál tanulmány szerint a macskatulajdonosok sokkal jobb pszichológiai egészséggel rendelkeznek, mint azok, akik semmilyen háziállatot nem tartanak. Azt állítják, hogy sokkal boldogabbak, magabiztosabbak és kevésbé idegesek. Elmondásuk szerint jobban fel tudják venni a kesztyűt az élet problémáival.

3, A macskák csökkenthetik a stresszt és szorongást

A macskák nagy szerepet játszanak a stressz enyhítésében, és ehhez nem kell sokat tenniük csak ölbe helyezkedniük. Kutatások szerint elegendő 10 percet tölteni egy kutyával, macskával ahhoz, hogy kifejtsék pozitív hatásukat és az emberek leküzdjék a stresszt valamint a szorongást.

4, A macskák csökkentik a szívbetegségek kockázatát

Ezek a szőrös állatok csökkenthetik a szívbetegség kialakulásának kockázatát, legalábbis egy nemrégiben készült tanulmány erre világít rá. Szóval a macskák nemcsak a mentális egészségre, fizikai jólétre vannak pozitív hatással, hanem a szervekre is. Egyre inkább úgy gondoljuk, hogy ők valóban nagyon különlegesek.

5, A macskákkal jobban lehet aludni

Sokan hiszik, hogy a macskákkal való alvás rossz ötlet, mivel éjszakai állatok ezért akkor vannak fent leginkább. Nos, ez lehet, hogy így van, de nem minden macskára jellemző. A kedvtelésből tartott szoba macskák könnyedén alkalmazkodnak az emberek szokásaihoz.

Egy tanulmány kimutatta, hogy az emberek 41%-a jobban alszik akkor, ha macskájával együtt hajtja álomra a fejét.

6, A macskák szocializáltabbá tesznek és helyettesíthetik a társaságot

A macskák és gazdáik valódi kapcsolatot alakíthatnak ki, mely túlmutat egy egyszerű gazdi-háziállat kapcsolaton. Ha kölcsönösen törődnek egymással, akkor ez egy életre szóló barátság is lehet.

7, A macskák megvédik a gyerekeket az allergiától

A fent említett tanulmányban arra is rájöttek, hogy az egy évnél fiatalabb gyermekeknél, akik macskával együtt élnek kevesebb eséllyel alakul ki allergia. Itt nemcsak a háziállatok okozta allergiáról van szó, hanem minden másról is.

Na mit gondolsz?

Ezt is olvasd el