KeződoldalÉrdekességekTapasztalt szülők 6 szuper trükköt osztottak meg, hogy miként kezelj egy hisztis...

Tapasztalt szülők 6 szuper trükköt osztottak meg, hogy miként kezelj egy hisztis gyereket

-

Amikor szülővé válsz számtalan olyan helyzetbe találhatod magad, melyeknél úgy érzed, hogy semmi esélyed sincs. Tehetetlen vagy, annak ellenére, hogy az ellenfeled csupán két éves. Bárcsak lenne egy gomb valahol a baba ruhája alatt, ami elnémítja vagy megnyugtatja. Milyen kínos tud lenni egy bevásárlás, ha a gyereked végigüvölti az egészet.

Néhány anyuka rájött pár trükkre, amik szinte aranyat érnek. Figyeld meg az alábbi szituációkat és próbáljátok ki. Hátha bejön nektek is.

A pici elkezd üvölteni egy játékért, amit a boltban látott.
Sétálsz egy bevásárlóközpontban a gyerekeddel, aki meglát valamit. Egy plüssmackót, legót, autót…bármit. Elkezd üvölteni, hogy neki márpedig az kell. Két választásod van. Megveszed neki és akkor elhallgat, vagy elfogadod, hogy mindenkit az őrületbe kergettek a két lábon járó hisztigéppel. Egy anyuka fantasztikus dologra jött rá. Amikor a gyereke épp egy játékért üvöltött, akkor azt mondta neki, hogy: “Gyerek csinálunk rólad egy közös képet a játékkal és elküldjük a télapónak. Majd elhozza neked.” Ha nem karácsonyi szezon van, akkor hivatkozhatunk apára, nagypapára is. Mindegy mit mondasz, a trükk bevált.

Mit csinálj akkor, ha a gyereked nagyon finnyás?
Van egy jó módszer arra, hogy a finnyás gyerek többféle ételt is kipróbáljon. Csinálj egy táblázatot, ahová felírsz minden új ételt, amit a picid megkóstol. Az ő feladata, hogy minősítse. Adhat neki egy pontot vagy egy szomorú, nevető szmájlit. Ha megkóstolja őket, akkor kap cserébe valamit. Mondjuk, ha egy héten mindent megkóstolt, akkor kaphat valami ajándékot. Ez már rá van bízva. Így motiválni tudod arra, hogy többféle ételt megkóstoljon. A gyerekes szülők pontosan tudják, hogy a picik ránézésből elutasítanak egy-egy ételt az “utálom” jelzővel, pedig még meg sem kóstolta.

Trükk arra, hogy a pici abbahagyja a sírást…
Próbáld elpoénkodni a dolgot. Nézd, ahogy sírnak majd mondd, hogy most rajtad a sor. Kezdj egy sírni te is. Aztán hagyd abba és mondd, hogy most megint rajta a sor. Nyilván nem fog neki tetszeni a játék és vélhetőleg ellenkezik majd. Előbb utóbb megtagadja a dolgot és véget vet a hisztinek. Az alábbi videó jól szemlélteti mindezt.

Így tudod könnyedén beletenni a gyerekedet a bevásárlókocsiba.
A legtöbb gyerek szeret a kosárban utazni, míg bevásárolsz. Van egy egyszerűbb trükkje is, hogy beletedd a picit a bevásárlókocsiba. Az újabb kosarak hátsó panelje felemelhető. Az alább videó bemutatja a trükköt…

Balesetek
Autóval utazik egy család. Elöl ül anya és apa, hátul a pici. Bekövetkezik egy baleset amiben a szülők eszméletlenek maradnak. A kiérkező tűzoltók, mentősöknek nincs információjuk a gyerekről, ami az ellátást nagyon megnehezítheti. Ragasszunk fel egy kártyát a gyerek adatairól a gyerekülésre, melyen feltüntetjük az esetleges gyógyszerallergiákat, vércsoportot és, hogy kit lehetne értesíteni. Akár a gyerek életét is megmentheti…

Hogy nyugtasd meg?
Ezt a trükköt Diána hercegné gyakran használta, mára pedig a fia, Vilmos is. Ha a gyerekek kényelmetlenül érzik magukat és szeretnéd őket megnyugtatni, akkor guggolj le hozzá és úgy beszélj velük. Mondj bár bátorító szót. A lényeg, hogy hajolj le hozzá. Így hamarabb megnyugszik.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el