KeződoldalTipp, ötletTe is leblokkolsz, ha új emberekkel találkozol? - Íme néhány trükk, amellyel...

Te is leblokkolsz, ha új emberekkel találkozol? – Íme néhány trükk, amellyel két perc alatt megkedveltetheted magad

-

Amikor egy vagy akár több ismeretlen emberrel találkozol, legyen az egy új munkahely vagy a párod baráti köre, egy dolog biztos, mégpedig az, hogy mindössze egy célod van. Ez pedig nem más, minthogy a többiek nyitottak legyenek veled szemben és mielőbb megkedveljenek téged. Az első benyomás mindig nagyon fontos. Ha az alábbi trükköket beveted, akkor két perc alatt mindenki szimpatikusnak fog találni.

Nyitottság

A nyitott hozzáállást a nyílt testbeszéd is tükrözi, erre pedig oda kell figyelned, ha új emberekkel találkozol. Az összekulcsolt karok, a görnyedt háttal állás vagy ülés láttán az emberek automatikusan elfordulnak tőled, ugyanis ezek miatt zárkózottnak fognak találni téged. Rengeteget számít a pozitív testbeszéd. A hátad mindig legyen kihúzva, a karjaid pedig legyenek a tested mellett. Ezen kívül érdemes kíváncsinak lenned és kérdezni a többiektől, hogy lássák, érdeklődsz irántuk.

Mosoly

Az emberek 48 százaléka egy találkozás után a mosolyra emlékszik vissza leginkább. Bemutatkozásnál mosolyogj és igyekezz minél barátságosabb lenni a többiekkel. Így emlékezni fognak rá, hogy kedves voltál velük.

A másik neve

Mindig igyekezz megjegyzi annak a nevét, akit bemutattak neked. Az emberek ugyanis közelebb érzik magukat ahhoz, aki a nevükön szólítja őket. Érdemes belecsempészni a nevet egy beszélgetésbe vagy akár az elköszönésnél. Megbízhatóbbnak és sokkal figyelmesebbnek tűnsz mások szemében és legközelebb biztosan mosollyal fogadnak majd téged.

A problémák háterében

Valójában az idegenekkel való találkozást és társalgást az agyad nem akarja, mert ez félelemmel tölt el és nem érzed magad biztonságban. Ezért van az, hogy nem szívesen beszélgetsz olyan emberrel, akit nem ismersz. Ez a pszichológiai tény alátámasztja ugyanakkor azt is, hogy nem veled van a baj, illetve teljesen normális és érthető, ha ezekben a szociális helyzetekben izgulsz.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...