KeződoldalÉrdekességekTe milyen pózban szoktál aludni? - Ezért fordulj a bal oldaladra

Te milyen pózban szoktál aludni? – Ezért fordulj a bal oldaladra

-

A szakemberek sok-sok tanácsot adnak annak érdekében, hogy minél tovább egészségesek maradjunk és persze abban is, hogyan óvjuk meg legfontosabb szerveinket. De nem kell azonnal a legfaramucibb dolgokra asszociálnunk, ugyanis számtalan olyan apró lehetőség van, amihez még pénzre sincs szükségünk, mégis rendkívül hasznos.

Az egyik ilyen az alvás, ami létfontosságú minden ember életében, hiszen nagy szükségünk van rá mindennapi energiaszintünk fenntartásához. Az alvási pozíció azonban már egyáltalán nem mindegy. Cikkünkben eláruljuk, hogy miért kellene a bal oldaladon aludnod ahhoz, hogy egészségesebb legyél.

Javítja a nyirokkeringést

A nyirokrendszer nem kis szerepet tölt be szervezetünkben, ugyanis a mérgező és salakanyagokat távolítja el. A mellvezeték a bal oldalon található, ami egyébként a nyirokedény-rendszer legvastagabb törzse. Ez azt jelenti, ha a bal oldalunkon alszunk, akkor támogatjuk ezt a rendszert. A nyirokrendszer fehérjéket, zsírokat és egyéb tápanyagokat szállít a szövetekbe, a bal oldali alvás pedig biztosítja ezek gyorsabb felszívódását.

Segíti a lép munkáját

Lépünk is a nyirokrendszer része, méghozzá olyannyira, hogy ez a legnagyobb szerve. Ha a bal oldaladra fordulsz, akkor hatékonyabb működésre képes, ugyanis a gravitációnak köszönhetően a vér gyorsabban áramlik a lépbe, így a salakanyagok is gyorsabban távoznak szervezetünkből.

Nagyban elősegíti, hogy a salakanyagok távozzanak a szervezetből.

Vékony-és vastagbelünk testünk bal oldalán találkozik egy pontban. Ha a bal oldalunkra fordulunk, akkor a salakanyagok gyorsabban jutnak a vékonybélből a vastag bélbe. A vastagbél pedig gyorsabban távolíthatja el a méreganyagokat.

Csökkenti vagy véget vet az éjszakai gyomorégésnek.

A bal oldali alváspozíció a gyomorégéstől is megkímél. Ehhez Z alakban kell feküdnöd, mivel ez a testhelyzet lehetővé teszi, hogy a gyomor az alsó záróizom alatt legyen, ami egyébként összeköti a nyelőcsövet a gyomorral. Tehát, a gyomorsav nem kerül a nyelőcsőbe.

Megóvja a májat a túlterheléstől.

Májunk a jobb oldalunkon található, vagyis, ha a jobb oldalunkon alszunk, akkor megterheljük azt. Viszont, ha a bal oldalt választod, akkor a felgyülemlett méreg-és salakanyagok nem terhelik túl ezt a szervet.

Végül, de nem utolsó sorban a szívnek is jót tesz.

Szívünk bal oldalon kap vért a tüdőből, amit aztán a szervezetünkbe pumpál. A bal oldali pozíció szíved segítségére lesz a könnyebb és hatékonyabb munkavégzésben. A gravitáció tehát, ebben az esetben is megkönnyíti keringési rendszerünk működését.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...