Te tudod hogyan élnek az emberek az Északi-sarkkörön? Itt az ideje, hogy betekintést nyerj a világukba!

Az Északi-sarkkörre mindenki másképp gondol, de egy valami közös a történetben és az a hó. Ez a hely kemény és veszélyes, vastag hótakaró borítja az egész tájat, nagyon kevés ember él ott, és sose lehet tudni mikor milyen csapás következik be. Az ott élők legjobb barátai a medvék. De, hogy mi történik valójában a permafroszt területén?

Most megmutatjuk nektek, hogyan élnek ott az emberek, ahol iszonyat mínuszok uralkodnak.

Az emberek élete nagyon függ az időjárástól.

Északon tilos az extra hideg fagyban vagy erős szélben kimenni a házból.

Az 1-5. évfolyamos diákok -45 ° С foknál

A 6-9. évfolyamosok -48 ° С foknál

A 10-12. évfolyamosok pedig -51 ° С fok alatt nem mehetnek iskolába. A diákok mindig hallgatják rádiót, hogy mikor van szünnap.

Milyen ételek vannak?

Mivel az élelmiszereket az Északi-tenger felől importálják, az élelmiszerárak nagyon magasak más régiókhoz képest. A zöldségek és gyümölcsök nem kifejezetten jók, de vannak jó helyi termékek például tejtermékek, kenyér, hús és hal. A vadászok és a halászok nem hagyják, hogy a lakók éhesek maradjanak.

A téli éjjel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Витас Бенета (@vitasbeneta1967) által megosztott bejegyzés,

Még mindig lehetetlen meghatározni a napszakokat. Ezért ajánlatos mindig órát viselni. Ha besötétedik, akkor sem félnek az ott lakók, mert a hó sok fényt ver vissza.

A nappalok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Певек – твой город (@photopevek) által megosztott bejegyzés,

Van olyan időszak, mikor a nap egész nap fent van, és alig lehet elaludni tőle. Szorosan be kell húzni a függönyöket vagy szemkötőt kell viselni, hogy aludni lehessen. Előnye, hogy a gyerekek biztonságosan kint lehetnek.

Északon az emberek nagyon hosszú szabadságokat tartanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Илья Ордовский-Танаевский (@iotreport) által megosztott bejegyzés,

A távoli földrész lakói számos előnnyel rendelkeznek Oroszország többi részével szemben. Például több a fizetés, és 2-szer több idejük van a nyaralásra. Legalább 2 hónap szabadságot kapnak. Viszont sokkal nehezebb elhagyni a kontinenst. Csak repülővel juthatsz el egy központi helyre, ahol csatlakozást kell nézned, hogy eljuthass a kívánt országba. Sokan halmozzák a szabadságokat, akár 4-6 hónapig nem mennek dolgozni.

A legjobb tavaszi-nyári szórakozás – nézni a jég sodródását.

A jég tavasszal elkezdhet mozogni, ami miatt hatalmas jégtömbök úsznak a tengeren vagy folyón. Ám a parton még mindig hatalmas jégtakaró van, ahol kiváló nyári fotókat lehet készíteni.

Minden északi ember álma, hogy egyszer igazi szárazföldre mehet.

Ezen területek lakói az Északi-sark másik oldalán található tájakat szárazföldnek hívják. Majdnem mindenki el akar egyszer menni, de valamiért késlekedik az indulás pillanata.

Add Comment