KeződoldalÉrdekességekTe tudod, miért temetik 2 méter mélyre az elhunytakat? Íme, az oka,...

Te tudod, miért temetik 2 méter mélyre az elhunytakat? Íme, az oka, amit biztosan nem tudtál!

-

Ez a járvány a civilizáció történetében az egyik leghíresebb betegsége volt, amit fekete halálnak hívtak. Ez a járvány a 14. század túlnyomó részében teljesen tönkretette Európát. Ezt a betegséget a vérzéses fekélyek jellemezték, ami az egész testen megjelent, valamint magas láz kísérte. A történészek úgy vélik, hogy a pestis 75-200 millió emberrel végzett. Európa teljes népességének 45-50% -át megsemmisítette. A pestis már több száz éve itt- ott megjelenik, ahol mindig ugyanazt a tünetet produkálja, mellyel eltünteti több ezer ember életet. Utolsó nagy kitörését Londonban az 1600-as években jegyezték fel.

Kutatások szerint az egymást követő hullámokban kitört pestisjárványokat okozó kórokozókat egy Közép- és Belső-Ázsiában honos rágcsáló, az óriás versenyegér és a selyemút mentén közlekedő karavánok juttatták el Európába.

Ha valaha is elgondolkoztál, akkor itt az esélyed, hogy megtudd az igazságot …

1655-ben, Angliában bubópestis uralkodott, és a fertőzöttség terjedésétől való félelem miatt London vezetői kiadtak egy rendeletet, hogy 2 méter mélyen kell a fertőzöttek testét eltemetni. Tévesen úgy gondolták, hogy a fertőzést rovarok terjesztik.

Pontosan ez az a rendelet, amit a mai napig követnek, ha egy elhunytat eltemetnek.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...