KeződoldalCelebTerence Hill fia kiköpött édesapja - Jess Girotti rendezői babérokra tört

Terence Hill fia kiköpött édesapja – Jess Girotti rendezői babérokra tört

-

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti 1939. március 29-én született Velencében. A olasz színész leginkább spagettiwesternekből, a Don Matteo című sorozatból és Bud Spencerrel közös filmekből vált ismertté. Édesanyja, Hildegard Thieme német, míg apja, Girolamo Girotti olasz származású volt.

A kis Mario 1947-től Amelia városában járt iskolába, de 1951-ben Dino Risi, olasz filmrendező felfedezte őt. Családjával együtt még ugyanebben az évben Rómába költözött. 27 filmben kapott kisebb-nagyobb szerepeket, ’63-ban pedig, első komoly szerepe A párduc című filmben volt. Egy évvel később Nyugat-Németországba költözött, ahol westernfilmekben szerepelt.

1967-ben az Isten megbocsát, én nem forgatására visszatért Olaszországba. Ez volt az a film, amiben először játszott együtt Carlo Pedersolival, azaz Bud Spencerrel. A film producerei a színész népszerűsítése céljából elé tettek egy húsz nevet tartalmazó listát, amelyből a Terence Hill nevet választotta ki magának.

Egy évvel később már akció-és spagettiwesternekben játszott, Bud Spencerrel, akivel állandó színésztársakká váltak. Az emberek mind Olaszországban, mind az egész világon megismerték nevüket és oda voltak a páros filmjeiért. Hill személyes kedvence a Nevem: Senki című film volt, ugyanis ebben játszhatott együtt Henry Fondával.

1990-ben a színész mély depresszióba esett, ugyanis a Lucky Luke című film forgatása miatt Új-Mexikóba utazott fiával, Rossal, aki autóbalesetben életét vesztette. Sikerült talpra állnia és Olaszországban sikeres tévés karrierre tett szert. 2000-ben indult a Don Matteo című sorozat, amelynek ő volt a főszereplője.

A színészet mellett rendezőként is próbára tette magát, például a Don Camillo, a Lucky Luke és a Bunyó karácsonyig című filmjeiben. 2018 áprilisában bemutatták a Nevem: Thomas című új filmjét, melyet barátja és színészkollégája Bud Spencer tiszteletére és emlékére forgatott.

Hill 53 éve él boldog házasságban Lorival. A színész 1967-ben vette nőül, mindössze két hónapnyi ismeretség után. Mint már említettük, örökbe fogadtak egy bajor kisfiút, akit Rossnak neveztek el, de ő 1990-ben tragikus autóbalesetben életét vesztette.

Terence és Ross Hill

1969. november 7-én látta meg a napvilágot közös gyermekük, Jess. Egy évesen már feltűnt Az ördög jobb és bal keze című filmben, majd az 1984-es Don Camillóban is láthatták a nézők. Terence Hill Bud Spencerrel közösen forgatott filmjében, a Bunyó karácsonyig című filmben is szerepet kapott.

Mindez azonban, nem volt elég ahhoz, hogy Jess édesapja nyomdokaiba lépjen, ő nem a színészi pályát választotta magának. Rendezőasszisztens volt többek között a Doc West és a Lucky Luke című produkciókban.

Jess ma már ötven éves, de külső tulajdonságait tekintve le sem tagadhatná apját, ugyanis Terence szőke haját és gyönyörű kék szemeit örökölte.

Még a mosolyuk is teljesen egyforma.

Jess rendezőasszisztensként keresi kenyerét. Ezen a fotón éppen Cristiana Pedersolival, vagyis Bud Spencer lányával látható.

Szoros baráti kapcsolatban vannak Bud Spencer családjával.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...