KeződoldalÉrdekességekTi emlékeztek ezekre a játékokra? Ha igen akkor te is jó évjárat...

Ti emlékeztek ezekre a játékokra? Ha igen akkor te is jó évjárat vagy!

-

A történelem során rengeteg játék került ki a piacra, amik nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében. Van, amit még a 30-as és 40-es években kezdtek el értékesíteni és a mai napig is meg lehet találni őket a boltok polcain. De, hogy mely szórakoztató eszközök voltak annak idején a legkeresettebbek? Ma úgy határoztunk, hogy összegyűjtjük a régi idők legjobb és legnépszerűbb játékait, amit nagyon sok kisgyerek birtokolt.

Lego.

A Lego-t az 1930-as években találták fel, de az 1960-as években vált népszerűvé. Ma már szinte nincs olyan gyermek, aki ne játszott volna ilyen színes építőelemekkel.

Rajztábla.

1961-ben 600 000 darabot értékesítettek ebből a különleges rajztáblából. Ez volt az egyik legkedveltebb játék a gyermekek körében. Mert bármit is rajzoltak rá, egy mozdulattal el lehetett tüntetni.

Operation.

Nagyon népszerű játék volt. Ennek köszönhetően a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek az emberi testtel. Az a lurkó, aki ezzel játszott tuti egy időben orvos akart lenni.

Twister.

Ez a játék nem csak a fiatalabb generáció, hanem az idősebbeknél is nagy népszerűségnek örvendett, ugyanis egy megunhatatlan játékról beszélünk.

Torpedó.

Ebben a játékban az a lényeg, hogy megtaláld az ellenfeled összes hajóját. A régi időkben ezt még papír alapon játszották, de Milton Bradley 1967-ben társasjáték formájában dobta piacra.

Hot Wheels.

1968-ban Hot Wheels autók voltak a legnépszerűbb járgányok. Összesen 16 kocsit lehetett összegyűjteni, voltak ikonikus verdák is, mint a Camaro, Corvette, Mustang és Volkswagen.

Uno.

Az UNO nevű kártyajáték szabályait egy fodrász találta ki, aki eladta a játék jogait egy játékgyártó cégnek.

Connect Four.

Egy rendkívül egyszerű játék – Connect Four, de valójában 4 531 985 219 092 lehetséges kombináció van a kirakásához.

Éhes víziló.

Az Éhes víziló egy 2-4 emberből álló játék, ahol a vízilónak annyi labdát kell megennie, amennyit csak lehet.

Rubik kocka.

A Rubik kocka a világ legelismertebb játéka. 2009-re több, mint 350 millió darabot értékesítettek belőle.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...