KeződoldalEmberekTöbb mint 160 ezren osztották meg ennek a piszkos embernek a történetét,...

Több mint 160 ezren osztották meg ennek a piszkos embernek a történetét, miután egy anyuka beszólt neki!

-

Egy hihetetlenül tanulságos történet, miszerint soha ne a borítója alapján ítéljük meg a könyvet.

A múlt hónapban kapott szárnyra egy történet a Facebookon, amiben egy Andy Ross nevű férfi szerepel, és hihetetlen dolgot mesélt el.

Andy egyik hétköznap, amikor elindult hazának, megállt egy közeli boltba, hogy vegyen néhány élelmiszert otthonra. Ám a férfi egy kislány figyelmét felkeltette. Természetesen tudta, hogy miért nézi őt folyamatosan, megállás nélkül a lányka. A férfi tetőtől talpig egy merő kosz volt, hiszen, ahogy azt írtuk is a munkából jött el. A férfi miután beállt a sorba, hogy kifizesse az élelmiszereket a kislány, még mindig őt nézte. A lány édesanyja rászólt, hogy fejezze be a bámulást. Az édesanya, kifelé menet a boltból csak annyit sugott oda a lányának:

“Pontosan, emiatt kell neked iskolába járnod!”

A férfi persze nem hagyta ezt szó nélkül, végül odament az anyukához és ezt mondta neki:

“Először is had jegyezzem meg, hogy igaz, most piszkosnak tűnök, de valójában egy nagyon tanult és művelt ember vagyok. Megvan az érettségim sőt, főiskolai diplomám és több orvosi bizonyítványom is van. Úgy hiszem, hogy csak a külső alapján megítélni valakit, tudatlanságra enged következtetni.”

Andy azt is elmondta, hogy büszke a tetoválásaira, mert ezek tükrözik számára azt a munkát, amit az egész országáért tett katonai orvosként. Ezt követően tulajdonos lett egy cégnél, ami arra tanítja meg az embereket, hogyan éljék túl a szabadban és vadászatra is megtanítja őket. Dolgozott irodistaként is, ám azt egyáltalán nem érezte magáénak, és végül az építőipar mellett tette le voksát, amit egyszerűen imád. Ő nagyon büszke arra, hogy kiveheti a részét Amerika fejlesztésében és kiépítésében, élvez minden egyes napot, amit a munkában tölthet.

“Imádom, hogy kétkezi és szabadtéri munkát végezhetek. Persze ezzel az is együtt jár, hogy alkalomadtán koszos leszek. Jó fizetést kapok a munkámért cserébe, így nem kell aggódnom, hogy esetleg a családom éhezik. Szóval a külső megjelenésem semmiben sem tükrözi vissza az intelligenciaszintemet vagy azt, mennyi ideig jártam iskolába!”

Ezután szép napot kívánt nekik, az anyukának pedig felhívta a figyelmét arra hogy a jövőben, még ha nehezére is esik, ne a külső alapján ítélkezni.

Ross az eset után 8 tanulságot fogalmazott meg:

1. Ne első benyomásra ítélj meg valakit!

2. Csináld és élvezd, amit szeretsz, így az sosem tűnik munkának.

3. A fizikai munkásokat jól megfizetik.

4. A tanulás valóban fontos, de nem leszel több tőle.

5. Tapasztalat, kemény és kitartó munka valamint elhivatottság kell, hogy sikeres karriert építhess fel.

6. Ne tanítsd rosszra a gyerekedet.

7. Amikor valakit az intelligenciaszintje és a tanultsága alapján szeretnél megítélni, ne hagyd, hogy egy piszkos ember kioktasson.

8. Munka után, mindig kell a forró zuhany.

Andy Ross a Facebookon megosztotta a történetét, amit kb. 300 ezren liekoltak és 160 ezer ember osztott meg saját idővonalán. Ebből a történetből nagyon sokat lehet tanulni.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...