KeződoldalÉrdekességekTudd meg milyen típusú hajad van és hogyan kell kezelni, hogy mindig...

Tudd meg milyen típusú hajad van és hogyan kell kezelni, hogy mindig tökéletes formában légy

-

Él a világon egy tehetséges fodrász mester, név szerint Andre Walker, aki számtalan híresség rakoncátlan és sérült haját vette már kezelésbe és eddig mindegyikkel sikert aratott. Ez azért lehetséges, mert ő gyakorlatilag kívül-belül ismeri a hajtípusokat, és tudja mire van szüksége ahhoz, hogy rendbe hozza őket. Ennek következtében létrehozta az “Andre Walker hajtípus rendszert”.

Andre egyébként egy nagyon népszerű fodrász, aki már közel 35 éve van a szakmában, és olyan hírességekkel dolgozott és dolgozik együtt, mint Oprah Winfrey, Halle Berry vagy Michelle Obama. Elérte, hogy mindegyik, hajtípusának megfelelő frizurát válasszon magának, amivel mindig remekül néznek ki. Évtizedek óta foglalkozik rossz állapotban lévő hajak helyreállításával, küzd a göndörséggel, a mennyiség hiányával, a gyenge és károsodott problémákkal. De, hogy miben is rejlik sikere? Nos, felállított egy hajtípus rendszert és elmondta, hogy mik a hibái, milyen problémával lehet vele szembesülni, és melyik az, amelyik teljesen rezisztens például a göndörségre.

„Az eredeti hajírás-rendszert hoztam létre, hogy jobban megértsem a haj textúráját, a haját legjobban vigyázzuk, és a megfelelő termékeket használjuk az optimális eredmény eléréséhez” – magyarázza . Az elmélet és a haj besorolási rendszert, amely tette közzé az ő könyve , Andre Talks Hair! osztja a hajat 4 osztályba , mindegyiknek van saját alkategóriája. Itt van, mit kell tudni az egyes típusú haj.

1, típus: egyenes

Ez a hajtípus olyan egyenes, ami teljesen ellenáll a göndörségnek. Gyakorlatilag a legerősebb hajtípus, amit nehezen lehet hajszárítóval vagy vegyi anyaggal károsítani.

1A – Finom, rendkívül puha hajtípus, ami fényes de hajlamos a gyors zsírosodásra.

1B – Vastag szálú haj, mely nem lapul annyira a fejbőrre. Emiatt testesebb, mint előző, az 1A változata.

1C – Vastag szálú haj, mely rendkívül természetesnek hat, hihetetlen hosszúra meg tud nőni – sajnos ellenáll a göndörségnek. göndör-ellenáll

Problémái:

Könnyed zsírosodás

Heti egyszer-kétszer hámlasztani kell a fejbőrt, majd almaecettel leborítani. Használhatsz rá száraz sampont, amit kb olyan mennyiségben kell alkalmazni, mint a hajlakkot, hajhabot.

Mennyiség hiány

Ha rétegesen van vágva, akkor vizuálisan sokkal többnek tűnik a mennyisége.

2, típus: hullámos

Ez a haj hullámokban omlik a válladra, nem pedig csavaros fürtökben. Ez az egyenes és a göndör között helyezkedik el, mely nagyon szép tud lenni, ha foglalkoznak vele. Hátránya, hogy könnyebben meg tud sérülni, mint az egyenes haj.

2A – Gyenge “S” alakú hullámok vannak benne. Nem kifejezetten makacs típus, sokáig képes megtartani a formáját.

2B – Határozottabb “S” alak van benne, melyet már lehet göndöríteni.

2C – A göndör típus kapujában van, de még nem tartozik bele abba a csoportba. Ha hajmosás után magától szárad meg, még hullámosabb, mint hajszárítóval.

Problémái:

Seprűs, sprőd

Használj hidratáló samponokat és kondicionálókat. Keress olyan termékeket, melyek nedvességtartalmú szérumokat tartalmaznak. Ehhez nyugodtan hozzáadhatsz néhány csepp hajolajat, hogy felfrissítsd és még jobban bezárd a nedvességet a hajszálakba. Mindig csak zuhanyzás után fésüld meg! Ha ennél többször fésülöd meg, akkor megtöröd a hullámokat. Hajmosásnál alaposan dörzsöld meg a fejbőröd, hogy megszabadulj a szennyeződésektől, a korpától, felesleges hajápolási maradványoktól.

Mennyiség hiány

Hajszárításnál használd a tárcsát, de ne szárítsd meg teljesen a szálakat. Minél rövidebb annál többnek tűnik, mert testesebbnek látszik.

3, típus: göndör

Ezek a göndör fürtök több “S” alakból állnak. Nem annyira erős, mint az egyenes típus és sokkal sérülékenyebb, mint a hullámos haj. A hajszárító sok kárt tud benne tenni és az éghajlatváltozás sem kíméli.

3A – Különleges haj, ami dekoratívvá, egyedivé tudja tenni viselőjét. Határozott “S” alakjai miatt egészségesnek és dúsnak tűnik. Ebből a hajtípusból laza és szoros fürtöket is lehet csinálni.

3B: Vékonyabb szálú haj, ami a szoros hullámai miatt vastag szálúnak és nagyon rakoncátlannak tűnik.

Problémái:

Fénytelen, élettelen

Hajszárításnál a hűvösebb levegőt fújó funkciót használd, ám ha mégis úgy döntesz a meleg levegőt használod rá, akkor tartsd távolabb a tincsektől. Nem célszerű hajegyenesítőt használni rá, mert nagyon megtöri a hajat.

4, típus: extrém göndör haj

Ez az a hajtípus, ami a legmakacsabb, legnehezebben kezelhető, arról nem beszélve mennyire törékeny.

4A – Ez a típus hajlamos a töredezésre, mert nagyon vékony szálak alkotják. Szoros göndör fürtök jellemzik.

4B – Ezek az úgynevezett “Z” alakú fürtök nagyon megnövelik a haj volumenét. Ennek ellenére a legsebezhetőbb hajtípusok közé tartozik. Nagyon nehezen lehet fésülni.

Problémái:

Törékenység

Az a jó benne, hogy nem kell gyakran mosni, viszont minden második mosásnál hajkondicionálót kell rátenni. A hajápoló olajok nagyon sokat tudnak segíteni főleg a hajvégeknél.

Neked milyen típusú hajad van?

Ezt is olvasd el