KeződoldalEmberekTudósok szerint Jézus teljesen máshogy nézett ki, mint ahogy gondoljuk - Íme...

Tudósok szerint Jézus teljesen máshogy nézett ki, mint ahogy gondoljuk – Íme a valódi külseje

-

Szerintünk kicsit sem lehet túlzásnak mondani, hogy Jézus Krisztust évezredeken át fehér bőrűnek gondolták az emberek. Sőt a legtöbb képen fehér bőrrel, kék szemekkel és vállra omló sötét hajjal valamint szakállal ábrázolták. Szakértők azonban megállapították, hogy ő valójában nem is így nézett ki. Annak érdekében, hogy felfedjék, hogyan is festett valójában, elkészítették új arculatát. Ha te is kíváncsi vagy, milyen volt Jézus a valóságban, akkor görgess tovább.

A Bibliában, a templomokban, sőt még gyerekeknek szánt képeken is fehér bőrűként ábrázolták Jézust. A szakértők által elkészített változatban viszont Isten fia közel sem úgy néz ki, ahogy hiszed!

Joan E. Taylor a londoni King’s College Jézus-történésze, valamint a korai kereszténység és a judaizmus professzora viszont tudja, hogy nézett ki. Állítása szerint rövidebb volt a haja és sötétebb a bőre. Joan szerint nem volt olyan hosszú szakálla, ahogy a legtöbb festményen, képen ábrázolják. Ruházata pedig egy színű volt, ellentétben azokkal, amik szintén a képeken látszódnak.

Joan E. Taylor szerint Isten fiának képei rámutatnak arra, hogy bizonyos korokban, hogyan képzelték el őt. Minden kultúrában valamivel másképp ábrázolták, de, hogy valójában, hogyan is nézett ki, senki sem tudja.

Jézus képei jórészt a bizánci korban (4.-6. században) jöttek létre. A bizánci Jézus nagyon hasonlít például a görög-római istenséghez, Messiáshoz. Joan rengeteg évig tanulmányozta és vizsgálta a keresztény vallás eredetét, ezért is tudja, hogy nézett ki az első századi Júdeában élő ember.

“Mindenki tudja, hogy néz ki Jézus. Ő a nyugati művészet legfestettebb alakja, mindenütt felismerhető hosszú hajáról, szakálláról, ruhájáról.”

A professzor azonban bemutatta, Jézus legreálisabb arcát, mely ledöbbentette az embereket.

Ha valóban így nézett ki Jézus, az szöges ellentétben áll azzal, ahogy mindig is ábrázolták.

Te mit gondolsz?

Ezt is olvasd el