KeződoldalEmberekTúl hangosan hányt, ezért szomszédja bekopogott hozzá és arra kérte fogja vissza...

Túl hangosan hányt, ezért szomszédja bekopogott hozzá és arra kérte fogja vissza magát

-

Aki élt már valaha panelházban tudja, hogy a legapróbb hangok is kiszivárognak. Mivel a szomszédokat nem lehet megválogatni, így nem is lehet előre tudni, hogy mi fogja őket kiakasztani. Van, akit a gyerek sírás, van akit, az ágynyikorgás, dübörgés, labdapattogtatás…stb zavar. Egy kollégánk arról számolt be, hogy mikor gyerek volt az édesanyjához felment az egyik szomszéd és arra kérte, hogy foglalja le a gyerekeket, mert a rohangálásuk már kezdi kikészíteni. Az édesanyja megmutatta, hogy a szoba tele van játékkal, de azok nem kötik le úgy őket, mint a futkározás. Rövid időn belül a szomszéd elköltözött. Persze senki sem akar a szomszédokkal rosszba lenni, de van, amit egyszerűen nem lehet befolyásolni, ez pedig a rosszullét miatt fellépő problémák.

Egy várandós nő Redditen mesélte el, hogy szomszédja azzal kopogott be hozzá, hogy panaszt fog ellene tenni a főbérlőjénél mert nagyon hangosan hány. A bérházban élő kismama kifejtette, hogy várandóssága kezdete óta folyamatos rosszullétek kínozzák őt minden reggel, de előfordul olyan is, hogy naponta többször kapja el a hányinger.

“A szomszédom bekopogott hozzám és azt mondta, hogy mindig hallja mikor hangosan hányok. Azt mondta, hogy többször fel akart jönni szólni, hogy kapcsoljak zenét, nyissam meg a vizet, vagy kapcsoljak be valami hangos ventilátort, hogy elnyomja a hangokat.”

“Még csak az első trimeszterben vagyok és még a családomnak sem mondtam meg, hogy terhes vagyok. Szóval érthető, hogy nem a szomszédnak akarom először elújságolni.” – mondta.

A szomszéd azt hitte, hogy beteg vagy szándékosan hánytatja magát, ezért muszáj volt elmondania neki, hogy miért hallja ezt folyamatosan. Bocsánatot kért tőle és elmondta, hogy terhes, de a béke megőrzése érdekében megpróbál valami plusz zajt csinálni, nehogy kellemetlenül érezze magát. De mivel a hányinger hirtelen jelentkezik, még fel sem tud rá készülni, így nem tud ígérni neki semmit.

“Úgy tűnt, hogy nem örül, de elfogadta és elment.” – folytatta.

Azóta, ha csak teheti bekapcsolja a ventilátort, hogy elnyomja a hangot és megpróbál viszonylag csendben hányni. Viszont ez nagyon megterhelő számára.

“A szomszédom a minap megint bekopogott hozzám és azt mondta, még mindig hallja ahogy hányok, ezért ha ez a probléma nem szűnik meg, akkor beszélni fog a főbérlővel. Addigra már teljesen kimerültem, ezért csak annyit mondtam, rendben van és becsaptam előtte az ajtót.”

A közösségi oldalon megkérdezte, hogy ez ésszerűtlen és gonosz dolog volt-e tőle, hogy így reagált, de sokan megnyugtatták, hogy nem vele volt a probléma, hanem a szomszéd volt tapintatlan.

Az egyik ezt írta: “A szomszédod kérése egyenesen ésszerűtlen. A fürdőszoba a lakóingatlan része a zaj pedig zaj, mindegy milyen. Gratulálok a kisbabához a szomszédoddal pedig ne foglalkozz, mert egy s*gg.”

Egy másik pedig ezt: “Hogy a fenébe gondolta, hogy ezt lehet szabályozni? Jó, hogy nem arra kér, hogy készíts egy hányós ütemtervet. Azt hiszi egyből hangszigetelt lesz a ház csak azért mert ő szól a főbérlőnek?”

A harmadik így fogalmazott: “Ha a hányás miatt már most elégedetlenkedik, mi lesz akkor, ha hallja éjszaka sírni a gyereket?”

Ti mit szóltok ehhez?

Ezt is olvasd el