KeződoldalÉrdekességekÚjfajta pozsgás növények lepték el Japánt, amiért az emberek szó szerint meg...

Újfajta pozsgás növények lepték el Japánt, amiért az emberek szó szerint meg vannak őrülve

-

Mindig is tudtuk, hogy a japánok nagyon furák, ám a mostani posztunkban ez csak még jobban erősödött bennünk. Többször írtunk már arról, hogy micsoda innovációval állnak mindig elő, milyen fejlett az ország, mennyivel előrébb járnak, mint a nyugati kultúra. Gondolunk itt arra, hogy különböző automaták kapnak helyet az utcán, metrómegállókban, szupermarketekben, amiből olyan termékeket lehet vásárolni, mint például élő hal, tojás, esernyő…stb. Tény, hogy most nem egy újabb automatát találtak ki, viszont ez is épp annyira megdöbbentő, mint az összes kreálmányuk.

Egy úgynevezett @ kao77neko Twitter felhasználó különleges képeket tett közzé oldalán. Valószínű a pozsgás növényeket hallásból már ismered, ha pedig még tartasz is belőle, akkor tudod mennyire igénytelen, de gyönyörű növények.

Számtalanféle fajta létezik belőle, ám Japánban egy új fajtát fejlesztettek ki. Ezek egy az egyben úgy néznek ki, mint a kis delfinek. A Senecio peregrinus névre hallgató növény gyorsan elterjedt az emberek körében, és nem volt olyan, aki ne akart volna legalább egyet beszerezni belőle. Nézzétek csak:

Úgy néznek ki, mint a vízből kiugráló delfinek.

Ha ez mind nem lenne elég cuki, akkor van még egy hírünk. Csodaszép és különleges virágot is hajt, mely tökéletesen megkoronázza ezt a remek növényt.

A legjobb benne, hogy ezek így nőnek újra és újra és újra. Tehát képtelen leszel beleunni a látványba. Természetesen nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is óriási népszerűségnek örvend, mert hát melyik gyerek ne szeretné a delfineket.

Viszont nem ez az egyedüli növény, ami elterjedt az országban. Évekkel ezelőtt nyuszi formájú pozsgások lepték el Japánt, amit szintén ugyanúgy imádtak, mint most ezt. Így néztek ki:

Hát nem édes és aranyos növényke? Nekünk nagyon-nagyon tetszik.

Konkrétan már csak két szem és egy ott hiányzik nekik.

Japánban amúgy is nagy divat a nyuszi, illetve a nyuszi rajzokkal való történet mesélés. Nem egy animeban lehet látni, hogy nyuszikkal illusztrálnak egy helyzetet.

Nektek melyik tetszett jobban a delfines vagy a nyuszis?

Ezt is olvasd el