KeződoldalÉrdekességekÚjra bezár Magyarország! Bekövetkezett amitől mindenki félt! Zárnak az üzletek, iskolák, óvodák

Újra bezár Magyarország! Bekövetkezett amitől mindenki félt! Zárnak az üzletek, iskolák, óvodák

-

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt újabb szigorításokra van szükség Magyarországon. Egyre több a fertőzött a fiatalok körében is és egyre többen kerülnek súlyos állapotban kórházba. A kormány döntött, Magyarországon brutális szigorítások lépnek érvénybe!!!

Radikálisan csökkenteni kell a kontaktusszámokat, a találkozásokat, ehhez pedig újabb korlátozásokra van szükség. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón bejelentette, hogy hétfőtől két héten át újabb szigorú lépéseket hoznak.

Egyelőre nincs szükség az FFP2-es maszk használatára és Gulyás Gergely arról sem beszélt, hogy az üzletekben ezt a típust kellene viselnünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy máról holnapra nem vezethetnék be ezt is.

A kormány már a tegnapi ülésen foglalkozott a járványügyi adatokkal, mivel az új fertőzöttek száma folyamatosan nő. Orbán Viktor már előre jelezte, ha ez az elkövetkezendő néhány napban így marad, lépniük kell.

“Nagyon erős a harmadik hullám, erősebb, mint az első kettő” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Íme a döntés:

Az óvodákat, általános iskolákat április hetedikéig bezárják. Ez azt jelenti, hogy a zárlat a tavaszi szünet végéig tart majd. Az üzleteket két hétre bezárják, de ez alól kivételt képeznek az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak. A korlátozás március 22-ig biztosan érvényben marad.

Az igazolt sportolók mérkőzései megtarthatók, de csak zárt kapuk mögött. A parkok nyitva maradhatnak. A kormány arra kéri a munkáltatókat, ha lehetőség van rá, akkor engedélyezzék a home office-t. Szabadtéren is kötelező a maszkhasználat. A bértámogatást pedig kiterjesztik minden a mostani korlátozások által érintett szektorra.

Ezt is olvasd el