Vége a tavasznak! 2 héten át esőzés és mínuszok várhatók. Íme a részletek.

Ha az előrejelzések valóban igazak, akkor nagyon kemény lesz az elkövetkezendő két hetünk. Mindenki vegye elő újra a téli ruháit, na meg az esernyőket.

Nem is olyan régen az időjárás megmutatta a szebbik formáját. Már egyre több napon át lehetett látni a napot, kellemes tavaszi időjárás köszöntött be és a hőmérő higanyszála is 20 fok fölé szökött. Végre el lehetett tenni a téli kabátokat, a vastag ruhákat, hótaposókat, amit szerintem már mind nagyon vártunk.

Viszont a mai nap folyamán már nem mondhattunk el szépet és jót az időjárásról, ugyanis egy hidegfront közelít térségünkbe, ami bizony újra komoly lehűléseket és rengeteg esőt fog hozni. Ennek a frontnak köszönhetően tovább tolódik az igazi tavaszias időjárás, hiszen a mai naptól fogva majdnem mindennap borult lesz felettünk az ég és nagyon sok esőre lehet számítani. Szóval gumicsizmákat, esernyőket, esőkabátokat elő.

Ahogy elnézzük az előrejelzéseket az elkövetkezendő napok nem igen kecsegtetnek sok jóval, mert 12 fok fölé a hőmérő higanyszála nemigen fog felkúszni. A legtöbb csapadékra a hétfői napon lehet számítani, ezért célszerű mindenkinek egy esernyőt eltennie a táskájába.

Jövőhét kedden a nappali hőmérséklet mindössze 9 fok lesz, és szerdára az éjszakai már újra lemegy 0 fok köré. Az azt követő napokon 10-11 foknál magasabb hőmérsékletet nem tapasztalhatunk, eközben pedig hol erősebb, hol gyengébb szélre lehet számítani.

Sajnos 19-től még rosszabb lesz a helyzet, hiszen ahogy látjuk 8 és 7 fokig csökken a nappali hőmérséklet, az éjszakai pedig eléri a -1 fokot is, amitől az embernek megint az az érzése támad, hogy visszatér a tél.

Aki éjszaka vagy a hajnali órákban jár dolgozni, az jó melegen öltözzön fel, mert az előrejelzésből ítélve az idei tél nem igazán akarja feladni a küzdelmet.

Reméljük, hogy hamarosan lecseng ez a kellemetlen időszak és végre utat enged az igazi, kellemes tavaszi időjárásnak, amit már mindenki úgy vár.

Titeket is elszomorít, hogy ilyen napok és hetek elé nézünk?

Add Comment