KeződoldalÉrdekességek7 érdekes dolog a Burger King-ről, amit kevesen tudnak

7 érdekes dolog a Burger King-ről, amit kevesen tudnak

-

Akár rajongói vagyunk a gyorsétteremi ételeknek akár nincs, biztosan mindenki hallotta már a Berger King nevét, és legalább egyszer életében kóstolta is a termékeit. De vajon mennyit tudunk a franchise-ról és működéséről valójában. A mai cikkünkben rengeteg érdekes háttér információt és meglepő tényt hoztunk el nektek a vállalatról.

  1. A Whopper eredete

Noha WHOPPER mostanra a Burger King termék paletta alap szendvicsének számít nem volt ez mindig így. Az első whopper burgerek csak a cég tulajdonos váltása után kerültek a menüre, 1957 körül. Az eredeti Burger King, a kezdetekben Insta-Burger-King néven jelent meg a piacon , de működése rövid életű volt. alig egy évvel a nyitást követően vásárolta fel a jelenleg is birtokló franchise és keresztelte át a vállalkozást Burger King névre.

2. Elsők között a filmes együttműködésekben

A Burger King volt az első vendéglátóipari vállalatlánc , aki a film kiadásban is beszállt. Az első olyan mozifilm ,amellyel a Burger King elsőként a nyilvánosság előtt dolgozott a világhírű Star Wars volt, és mint tudjuk sikerükön felbuzdulva példájukat többen is követték a következő években.

3. Többször cserélt gazdát

Nem biztos, hogy tudtad, de a Burger King története során többször cserélt gazdát , hogy feljusson a csúcsra. A Burger King vállalatot két korábbi étteremtulajdonos, James McLamore és David Edgerton alapította 1954-ben, a Florida állambeli Miamiban.1959-ben pénzügyi nehézségekből adódóan kényszerültek egy év működés után először eladni , majd másodszor 1967-ben vásárolt fel a Pillsbury vállalat az addigra már Amerika szerte közkedvelté vált üzletláncot. Persze a lista itt nem érne véget, hiszen ezt követően is voltak vezetőségi változások.

4. Híresség rajongók

Több hírességről is ismert tény, hogy a fizetett reklámokon kívül is szívesen beszélnek a Burger King termékeiről is. Így volt ez Sara Michelle Gellar esetében is. Aki egy interjúban kifektette , hogy szerinte a Burger King termékei sokkal ízletésebbek mint a MyDonalds-é, ennek eredményeképpen pedig a Meki beperelte a Burger Kinget.

5. Egyedülálló franchise-ok

A Burger King üzletek nagy része valójában külön franchise vezetésekre van osztva, tehát az egyes franchise-ügyfelek az egész világon végrehajthatnak egyéni változtatásokat. Ez tette lehetővé például azt is , hogy egy Burger King üzeletet Ausztráliában Hungry Jack’s névre kereszteljenek.

6. Titkos menü

Néhány Burger Kings üzletben kapható egy úgynevezett titkos menü. Ennek keretében lehet megrendelni az öngyilkos burger névre hallgató szendvicset is , ami a rendkívül magas kalóriatartalmáról kapta a nevét.

7. Ingyenes hamburgerek?

Néhány híres színes és énekes számára az üzletlánc egész életükre ingyenes hamburgereket biztosít, ilyenek például Jennifer Hudson vagy Jay Leno. Azoknak akik imádják ezeket az ételeket ez nem semmi eredmény. Ingyen kaja egy egész éltre, már ezért megéri híresnek lenni , nem ?

Ezt is olvasd el