Zseniális szülői trükkök, amivel móka és kacagás lesz a gyereknevelés

Senki sem mondta, hogy szülőnek lenni egyszerű, ám ennek ellenére sosem cserélnéd el semmiért. Biztos te is tudod, mennyire nehéz összeegyeztetni bizonyos dolgokat a gyerekneveléssel és milyen nehéz őket egy bizonyos rendre szoktatni. Mai cikkünk azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítsük a kezdő és a leendő kismamák életét, de azok is elleshetnek egy-két trükköt, akik már tapasztalt szülők. Itt van néhány tipp, amivel sokkal könnyebbé teheted a gyermekneveléssel járó nehéz és fárasztó napokat.

Egyes tanácsok annyira zseniálisak, hogy biztos fel fogod tenni magadnak a kérdést, neked miért nem jutott eszedbe hasonló.

Itt az ideje egy kis válogatásnak.

Ha csak egy kis időre szeretnél leülni, vagy már régóta vágysz arra, hogy nyugodtan megigyál egy kávét, akkor kérd meg a kislányodat vagy a kisfiadat, hogy egy muffin sütőformába színek szerint válogasson szét apró dolgokat, például színes golyót, tésztát esetleg apró játékokat.

WC papír szabályozás.

Ha neked is már tele a hócipőd, hogy a gyerekeid olyan sok WC papírt használnak, hogy eldugítják vele a WC-t akkor jobb, ha te is bevezeted ezt a szabályt. Tegyél a falra egy jelet, amivel szabályozni tudod, hogy mennyi papírt használhatnak el.

A fogtündér trükk.

Tudjuk, hogy nagyon fájdalmas és szomorú dolog, mikor a gyermek elveszíti az egyik tejfogát. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha azt mondjuk, hogy a fogtündér hoz valamit cserébe. Célszerű befújni egy papírpénzt csillámos hajlakkal, hogy gyermekünk valóban azt higgye a tündér hozta neki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lexie ? (@lexxieluvv) által megosztott bejegyzés,

Csöpögés elleni trükk.

Nyáron minden gyermek előszeretettel szeret jégkrémet enni, ám ennek az a hátránya, hogy az egész kezük és ruhájuk csupa ragacs lesz. Annak érdekében, hogy elkerüld a sűrű mosást húzz egy muffinos papírt a pálcikás jégkrémre így az felfogja a lecsöpögött édességet.

Ruhák megkülönböztetése.

Ha a gyerekeidnek már nagyjából egy a méretük, akkor úgy lehet a legjobban megkülönböztetni a ruhákat, ha az egyik gyermek ruháinak címkéjére egy pöttyöt a másikéba két pöttyöt teszel. Így nem kevered össze a testvérek ruháit.

Szörnyek elleni spray.

Ha gyermeked fél az ágya alatt rejtőző szörnyektől, akkor készíts egy speciális folyadékot, (lehet víz vagy illatosított permet is) amit egy szórófejes üvegbe töltesz és díszítsd ki mindenféle szörnyes matricával. Ha ezzel befújod az ágya alatti részt, vagy a szekrényeket, nyugodtabban fog csemetéd aludni.

Cipőfűző módszer.

Nyilván nehéz úgy cipőt venni a gyermekünknek, hogy nincs velünk a boltba. Ám annak érdekében, hogy nélküle is megfelelő méretet tudj venni, mérd le a cipőjét egy cipőfűzővel, ahol véget ér a lába oda köss egy csomót és tedd a táskádba. Így gondtalanul tudsz neki vásárolni.

Maszatolás nélküli festegetés.

Nincs is annál rosszabb, mint mikor a gyermeked össze festékezi a lakás minden egyes zugát. Hogy elkerüld a fölösleges takarítást, fogj egy papírlapot tedd bele egy nejlontasakba, nyomj bele festéket és zárd le. Ezután a gyermek kénye-kedve szerint tud majd alkotni maszatolás nélkül.

Illatosító a pelenka tartóba.

Akinek van gyermeke tudja, hogy a pelenkatartó igencsak büdös tud lenni egy idő után. Azért, hogy ezt kicsit felfrissítsük, tegyünk egy kisebb tálba szódabikarbónát, amibe ha még illóolajat is csöppentesz sokkal frissebb illata lesz a tartónak, mint valaha.

Cumilánc a leeső játékok és cumi ellen.

Ha nem akarod, hogy gyermeked minden egyes alkalommal elhagyjon egy játékot vagy egy cumit, akkor csíptess cumiláncot a ruhájára, amire rá tudod csatolni ezeket a tárgyakat. Így nyugodtan sétálhattok anélkül, hogy bármilyen fontos dolgot keresni kellene az utcán.

Babatermékek kipróbálása.

Nyilván senki sem szeret pénzt kidobni az ablakon. Pedig a különböző baba termékekkel pontosan ezt csinálhatod, ugyanis lehet, hogy te praktikusnak tartod őket, de kisbabád egyáltalán nem. Ha el akarod ezt kerülni, csak a legszükségesebb dolgokat vásárold meg, a többit bízd a gyermekre. Próbáltass ki vele néhány holmit, és ha tetszik neki akkor vásárold csak meg.

Próbálj rangsorolni.

Amikor gyermeked elalszik, eszedbe jut, hogy mennyi teendő vár rád a házban, ám elsőre hirtelen nem tudod mihez kezdj, így célszerű egy listát készíteni, amire fontossági sorrendben felírod, hogy miket kellene megcsinálnod. Nyilván olyan tevékenységekről van szó, amit képtelenség lenne akkor véghez vinni mikor ébren van.

Házhozszállítás igénylése.

Nem olyan egyszerű mikor egyedül maradsz a kisbabával és nem tudsz semmit elintézni, amit szeretnél. Ha te sem szeretnéd fokozni a stressz szinted, akkor rendelj minden szükséges dolgot online, így nem kell se sorban állnod, sem a gyerekre vigyáznod a boltban.

Rendrakás.

Tudjuk, hogy elég frusztráló, amikor azt látod, hogy a ház vagy a lakás úgy néz ki, mintha egy csatatér lenne. Nyilván a pici szereti szétdobálni a játékait, amit akkor lenne célszerűbb összeszedi, amint átmegy egy másik szobába. Jobb, ha ezt nem az esti órákra hagyod, mert akkor már sokkal kimerültebb és fáradtabb vagy.

Kesztyű, amiben rizs van.

Ha a baba csak úgy tud elaludni, hogy rajta van a kezed, akkor célszerű egy gumikesztyűt megtölteni rizzsel és a hátára tenni. Ez tökéletesen tudja helyettesíteni a te kezed, így te is tudod a dolgodat csinálni és a gyermeked is nyugodtan tud aludni.

Zseblámpa trükk.

Biztos megtapasztaltad már milyen kínos érzés, mikor a gyereked elkezd hisztizni a bolt kellős közepén és mérgében leveri az összes terméket a polcról. Hogy elkerüld ezt a jelenetet, adj a gyereked kezébe egy kisebb zseblámpát és kérd meg, hogy világítson rá azokra az élelmiszerekre, amit meg kell vennetek.

Hintőpor helyett kukoricakeményítő.

Gondoltad volna, hogy a babahintőpor valójában kukoricakeményítőből készül? Ha eddig nem tudtad volna, akkor most már igen. Abban az esetben ha kifogysz a hintőporból, nyugodt szívvel tehetsz a pelenka alá kukoricakeményítőt.

Fogzás ellen.

Ha a baba fogzik és sehogy sem tudod csillapítani a fájdalmát, akkor egy tiszta rongyot kenj be almaszósszal majd egy kis időre tedd be a fagyasztóba. Ezt az édeskék, hűvös rongyot, tedd a szájába és enyhíteni fogja a fájdalmát.

Add Comment